Spesialister på italiensk og svensk kaffe
Pris ekskl. MVA og toll
Stort utvalg av kaffebønner
Kochere:
Botanisk variant: Etiopisk heirloom
Region: Kochere, Yirgacheffe
Process: Natural (bärtorkat)
En bra natural från Etiopien har alltid tydlig karaktär av frukt och bär.
Daniel Eråker om kaffet:
Kochere är en liten region sydväst om staden Yirga Cheffe i Gedeo-zonen. Regionen är känd för en otrolig artrikedom och det tros finns mellan sex- och tiotusen olika varianter av arabica. Detta gör varje skörd unik och i detta fall är det komplexa, livliga citrustoner som balanseras upp av söta bär och frukter. Framförallt finns inslag av jordgubb, smultron, hallon och röda vinbär. Grade 1 betyder att detta är den sista selektionen i sorteringsprocessen och utgör bäst och jämnast kvalitet. Bara perfekt mogna bär får vara med och det märks verkligen i koppen.
Rostningen är ganska varsam för att bibehålla så mycket sötma och karaktär som möjligt. Testa gärna med mjölk.