De fem bästa kaffebönor 2022

De fem bästa kaffebönor 2022

Vi har frågat våra kaffeälskare, vad anser de är de bästa kaffebönor nu under 2022? Vi fick så klart väldigt många olika svar, men här har vi listat de fem kaffebönor som är både de bästa enligt flest, och som vi tycker är bra att rekommendera. 

Alla kaffesorter här är hela bönor, så det kräver att du har en kaffekvarn för att dricka dem hemma. En del finns att köpa som malet kaffe också dock. Men se vår lista med "bästa kaffesorter 2022" för att ta del av vilket malet kaffe som rekommenderas bäst!


Som alltid med kaffebönor, så påverkar malningsgraden och mängden kaffe du använder för att göra en kopp smakupplevelsen. Se vår guide kring att mala kaffe om du är osäker på vilket sätt! 


Listan består av kaffesorter från hela världen, men som du kan se blev toppkandidaterna svenska och italienska kaffesorter, med ett tyskt kaffe som bubblare! 


Men utan att försinka mer, här är topp 5 listan för bästa kaffebönorna 2022!


1. Caffè del Doge Nero 

Ett kaffe med en fyllig och härlig smak. Det är i den venetianska stilen, vilket gör att det består av både Arabica och Robustabönor. Men inte vilka bönor som helst, utan Arabicabönor från både Alta Mogianaregionen i Brasilien samt utvalda regioner i karibien. Robustabönorna i Doge Nero, av Kaapi Royal varianten, kommer från Indien. Allt rostas enligt tradition i Italien. Ett kaffe som gör sig utmärkt som espresso

nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/caffe-del-doge-nero-kaffebonor-1000g/


2. Caffè Mauro Special Espresso

Många har Mauros De Luxe kaffe som en favorit, men deras Special Espresso är en av de bästa kaffebönorna just nu. Även detta i italiensk stil, och består av både Arabica och Robistabönor som blandas och rostas ihop. 

Det är ett kaffe med en chokladton, och lite starkare än Mauros De Lux.

nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/caffe-mauro-special-espresso-kaffebonor-1000g/


3. Lykke kaffegårdar Brazil Oj!

Svenska Lykke kaffegårdar, som är relativt nystartat men som bygger på en lång erfarenhet från kaffevärlden, har skapat flera bra kaffebönor. Deras bästa just nu enligt våra kaffeexperter är deras Brasil Oj. Som namnet säger, kommer detta kaffe från brasilien, som har en chokladton. Namnet, "oj", kommer ifrån att kaffet verkligen ger en aha upplevelse! Så testa om du har möjlighet.

nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/lykke-brasil-oj-kaffebonor-250g/


4. Passalacqua Mekico

Även detta ett italienska kaffe. Från Passalacqua har många deras Mehari- eller Cremadorkaffe som favorit, men en som är underskattad är deras Mekico. Detta är ett lite ovanligt kaffe från Passalacqua, då det är 100% Arabicabönor, vilket inte är standard för varken Passalacqua eller italienska kaffesorter. Men dessa bönor har en härlig smak, som är lite frukot och med toner nötter så väl som karamel och choklad. Testa! 

nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/passalacqua-mekico-kaffebonor-1000g/


5. Zoégas Professional Ethiopia hela bönor 750g

Ett så kallad Single Origin kaffe, från Etiopien - kaffets hemland. Inte helt förvånande att detta väldigt härliga kaffe är bland de bästa kaffesorterna när vi nu går in i 2022. Ett lite kryddigt och mörkt kaffe, med nyanser av kanel, bergamott och kryddnejlika. 

Kaffebönorna odlas på hög höjd, vilket ger en förstärkt smak då de växer långsamt och får mer aromer som bildas under den längre tiden det tar att mogna. Ett härligt och bra kaffe.

nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/zoegas-professional-ethiopia-kaffebonor-750g/

">http://​https://nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/zoegas-professional-ethiopia-kaffebonor-750g/">nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/zoegas-professional-ethiopia-kaffebonor-750g/


BubblareMelitta Bella Crema Espresso

Melitta är mest känd i Sverige för deras kaffefilter, men även deras kaffe har blivit allt populärare här. Detta kaffe, som är deras espressokaffe, är en bra böna givet pris och kvalité. Inte den bästa du kan hitta, men för ett betydligt lägre pris än många andra här på denna lista, så därför vill vi ha med den.

nybryggt.nu/kaffe/kaffebonor/melitta-bellacrema-espresso-kaffebonor-1000g/

Produkter