Artikkel-ID:
EP002-x
Styrke:
strength strength strength strength strength

Epos Caffe Afrodite Decaf 1000g hela bönor

Single Origin från Johan&Nyström

Ett ekologiskt kaffe som soltorkas i etiopisk stil. Det har en ren och klar doft av mogen ananas.

Bäste för dataum 16-06-22

Till karaktären fantastiskt söt med toner av gul mango och karamelliserad sockervadd.

Los Lajones är Panamas högst belägna kaffefarm. Kaffet växer på extrema 1800-2300 över havet. Bären mognar långsamt och skörden sträcker sig fram mot senvåren. Allt kaffe växer under skuggträd. Bären plockas för hand när de är violetta till färgen. Bönorna torkas i sitt fruktkött på afrikanska upphöjda bäddar direkt på farmen i ca 12 dagar. Därefter förs de till processtationen där de bästa bönorna sorteras ut.

 

FAKTA:

Ursprung: Panama
Region: Volcancito, Boquete
Producent: Graciano Cruz
Farm: Los Lajones
Altitud: 1900 meter
Varietet: Yellow Catuai
Process: Natural


Info om Plantagen: Farmen är helt ekologisk och Graciano har – genom att han är kemist – forskat sig fram till dagens processmetod. Farmen var även den första i Panama som blev ekologiskt certifierad. Genom ett projekt som innefattat ett helt vetenskapligt team av biologer, orniotologer, botaniker etc så har Graciano inventerat det mångfald av djur, insekter och plantor som lever kring farmen. Som jämförelse så har man funnit 40% mer insekter och 25% fler fågelarter än på ett genomsnittligt plantage.

Allt kaffe växer under skuggträd. Farmen har 15 hektar av Caturraträd och 17 hektar av Catuaiträd.Dette produktet er dessverre ikke i vår katalog for øyeblikket.

Til butikk hjemmeside »

Sitemap »
Produkter