Åre kafferosteri

Åre Kafferosteri startades 2007 av Eva Gefvert Nordell och Per Nordell. Det är ett familjeägd företag, med säte i Åre, ditt båda hade flyttat. De startade rosteriet med ambitionen att skapa en unik smakupplevelse, både för konsumption hemma och för att dricka på stan.

För att kunna erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga, arbetar de endast med specialkaffe, som rostas så färskt som möjligt. De har under alla sina år sedan start konstant utvecklat verksamheten, och testar nya sorter och rostningar. Sedan 2009 driver de förutom rosteriet även café i Åre: först i kabinbanans dalstation, och senare även på andra platser.

Teamet bakom Åre kafferosteri lägger stor vikt vid bra råvaror, för det är det som är grunden till en bra kaffe. De har på caféet kört koncept så som bryggmåndag, då de erbjöd gästerna endast special bryggkaffe.

Tidvis har de begränsat vilka som fått köpa kaffe, med fokus främst på sitt egna café och butik, samt till några utvalda ställen, då de haft svårt att klara av efterfrågan. Men med åren har kapaciteten ökat, och det går nu att få tag på kaffe från Åre kafferosteri på en rad olika ställen. 

Vis full beskrivelse
Produkter